Novinky blogu

  • Ako si vybrať kvalitný proteín?   Užívate Proteín? Určite by ste naň nemali zabúdať proteín je základnou stavebnou látkou svalovej hmoty. Je vhodný aj pri redukčných...
  • Best of s Top Of Alebo inak. Pôvodne tu mal byť článok v ktorom som chcel poradiť peckovú muziku na workout.Chcel som vedieť čo je trendy a ma hype a ako to...
  • Začnite behať pre svoje fyzické a...  Ak chcete získať motiváciu pre beh, ste na správnom mieste. Poznáte všetky výhody behu? Viete prečo ľudia behajú? Zoznámte sa so všetkými...
zobraz všetko

Náš tip - papája

 

PapajaBojíte sa prejedania počas Vianoc? Dajte si papáju!
Božská maxihruška s melónovou chuťou vám napraví trávenie.
Keď papáju ochutnal Krištof Kolumbus, nazval ju ovocím anjelov. Exotický plod stromu pripomínajúceho palmu má tvar obrovskej zelenožltej hrušky. Môže merať až pol metra, k nám sa však dovážajú menšie druhy. Delikátna, maslová dužina je sladká a jemne aromatická. Štruktúrou sa podobá na dužinu žltého melóna. V strede sa nachádza množstvo čiernych, guľatých semienok, ktoré sú síce jedlé, no môžu byť horké. Papája obsahuje enzým papaín, ktorý zlepšuje trávenie. Pridáva sa napríklad do žuvačiek a na výrobu doplnkov stravy. Už 100 gramov dužiny pokryje dennú potrebu vitamínu C a štvrtinu odporúčanej dávky vitamínu A. Okrem toho je bohatá na kyselinu listovú, draslík, vlákninu a vitamíny E a K. No a ešte si vysvetlíme ako ju konzumujeme. Plod rozkrojte napoly, vyberte semienka a dužinu vyjedzte lyžičkou. Papája sa hodí nielen ako dezert, ale dajú sa z nej pripraviť veľmi chutné pokrmy. Jej sladká chuť vynikajúco kontrastuje s hydinovým mäsom a morskými plodmi.

 

Prejdite na registráciu a vytvorenie tréningového plánu!

Kategórie